A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Κυριακή
20
Οκτωβρίου
2019
Ανατ.: 06.44
Δύση: 17.41
Σελήνη
21 ημερών
Αρτεμίου μεγαλ., Γερασίμου Κεφαλληνίας, Ματρώνης οσίας

Τυχαία Φωτογραφία

Ο Αντώνης
Αρχική Σελίδα Νέα Στην τελική ευθεία ο Εγκεκριμένος Κτηνίατρος
Στην τελική ευθεία ο Εγκεκριμένος Κτηνίατρος PDF Εκτύπωση E-mail
Έφυγε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογεγραμμένο από τον υπουργό, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με το θεσμό του Εγκεκριμένου Κτηνιάτρου. Σκοπός του εν λόγω Π.Δ. είναι η ρύθμιση της λειτουργίας του θεσμού, κάτι που αναμένεται ότι θα επιλύσει αρκετά προβλήματα στην περιφέρεια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τους ιδιώτες κτηνιάτρους θα τίθενται κριτήρια όπως η πιστοποιημένη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η κατοχή μέσου μετακίνησης και η διευκόλυνση επικοινωνίας στους κτηνοτρόφους ή στους υπεύθυνους φύλαξης ζώων (συμπληρώστε φυσικά και τα αναπόφευκτα κριτήρια του πτυχίου κτηνιατρικής σχολής και της άδειας άσκησης επαγγέλματος). Θα είναι ακόμη προτιμητέα η εμπειρία στην παροχή κλινικών υπηρεσιών στον τομέα κτηνιατρικής προστασίας παραγωγικών ζώων.

Όπως ανακοινώνει το ΥΠΑΑ&Τ, η έκδοση του συγκεκριμένου Π.Δ. ήταν αναγκαία για την εφαρμογή των προγραμμάτων εκρίζωσης/εξυγίανσης των ασθενειών των ζώων, ζωονόσων και ελέγχου χρήσης κτηνιατρικών φαρμάκων στις εκτροφές παραγωγικών ζώων.

Από την άλλη πάντως, η ρύθμιση αναμένεται να δώσει απάντηση και στο θέμα των κτηνιάτρων που προσλαμβάνονταν εποχιακά σε περιόδους αιχμής.

Από τη δυνατότητα να μπουν στο Μητρώο Εγκεκριμένων Κτηνιάτρων θα εξαιρούνται, όπως φαίνεται λογικό, όσοι είναι ιδιοκτήτες, μέτοχοι, εταίροι σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε επιχειρήσεις εμπορίας και μεταφοράς ζώων, σε εταιρείες παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών, αλλά και σε επιχειρήσεις κτηνιατρικών φαρμάκων. Ακόμη, λογικό είναι να αποκλείονται όσοι είναι συμβασιούχοι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπουργείων, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι εγκεκριμένοι κτηνίατροι δεν θα έχουν συγκεκριμένο ωράριο, θα αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ενώ τα καθήκοντά τους θα αναφέρονται με κάθε λεπτομέρεια στο Π.Δ. Ενδεχομένως μάλιστα να χρειαστεί μεταγενέστερη Απόφαση που θα ορίζει και κυρώσεις για τις περιπτώσεις παράβασης καθηκόντων.

Τέλος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν θα ήταν κακό ο θεσμός να επεκταθεί και σε άλλες αρμοδιότητες, όπως αυτές που αφορούν τον έλεγχο στα σφαγεία και στα εργαστήρια επεξεργασίας κρέατος. Είναι κάτι που καθόλου δεν αποκλείουν ορισμένες δημοσιογραφικές πηγές...

 
 
Κ. Μπαντάσης: Έδωσε λύσεις σε όλα ο Αλ. Κοντός

Ο θεσμός του Εγκεκριμένου Κτηνιάτρου δεν είναι ένα θέμα καινούργιο. Η συζήτηση είχε αρχίσει παλαιότερα, αλλά σήμερα έγινε κατορθωτό να προχωρήσει. Όπως είπε στο ΜΕΑΤ ΡΟΙΝΤ ο Κώστας Μπαντάσης, Διευθυντής Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠΑΑ&Τ σε επικοινωνία που είχαμε, το Π.Δ. «ρυθμίζει θέματα προσαρμογής στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού ορίζει τα κριτήρια επιλογής των ιδιωτών κτηνιάτρων, προβλέπει τη σύνταξη του Μητρώου εγκεκριμένων κτηνιάτρων, την αξιολόγησή τους, αλλά και τους όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες αυτοί θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της σύμβασης έργου που θα συνάπτουν με τις νομαρχιακές κτηνιατρικές αρχές».

«Με την εφαρμογή του θεσμού, είναι σίγουρο πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για ιδιώτες κτηνιάτρους που θα αποφασίσουν να εγκατασταθούν σε αγροτικές περιοχές της χώρας μας» συνεχίζει ο ίδιος, μιλώντας με ενθουσιασμό για τη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί. Ο Κ. Μπαντάσης (που εκτός από Διευθυντής ΚΔΥ είναι και πρόεδρος των κτηνιάτρων δημοσίων υπαλλήλων) δεν χάνει μάλιστα την ευκαιρία να δηλώσει ιδιαίτερα αισιόδοξος για όλα τα θέματα ενδιαφέροντός του: «Έχουν προχωρήσει πάρα πολλά πράγματα με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑ&Τ. Ο υπουργός Αλέξανδρος Κοντός έχει δώσει λύσεις σε πολλά κρίσιμα θέματα, και σας αναφέρω ενδεικτικά τον εγκεκριμένο κτηνίατρο, την υπερωριακή απασχόληση των κτηνιάτρων δημοσίων υπαλλήλων, τη δημιουργία Σχολών Επαγγελμάτων Κρέατος σε Λάρισα και Δράμα, αλλά –επίσης πολύ σημαντικό– και την επικείμενη δημιουργία Διεύθυνσης Ζωοανθρωπονόσων. Ακόμη και το ζήτημα του ανθυγιεινού επιδόματος που του έχουμε θέσει, είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα επιλυθεί. Γιατί γνωρίζει όλα τα θέματα, είναι δίπλα στους κτηνιάτρους και δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της δημόσιας υγείας. Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζω την προσπάθειά του όσο περισσότερο μπορώ», καταλήγει ο κ. Μπαντάσης.
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack