A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Η παραγγελία μου

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η παραγγελία

Αναζήτηση προϊόντος

Τετάρτη
21
Νοεμβρίου
2018
Ανατ.: 07.22
Δύση: 17.05
Σελήνη
13 ημερών
Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Τυχαία Φωτογραφία

Ο Αη Δονάτος
Κοκορέτσι PDF Εκτύπωση E-mail

Μερίδες:

-

  

Θερμίδες:

- ανά μερίδα

  

Υλικά:

  • 2 αρνίσιες με γλυκάδια συκωταριά(ες)
  • επιπλέον γλυκάδια
  • 2 αρνίσια(ες) σκέπη(ες)
  • 2 κιλά εντεράκια αρνίσια
  • 2 λεμόνια Χυμός λεμονιού
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  

Τρόπος παρασκευής

Πλένετε τα έντερα καλά και με βελόνα πλεξίματος ή μολύβι τα γυρίζετε μέσα-έξω και τα ξαναπλένετε. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας.

Τα βάζετε σε λεκανίτσα με το χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν.

Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αρχίζετε να τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ. Οταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσετε κενά. Τα τυλίγετε γύρω-γύρω με τις σκέπες. Τυλίγετε μετά σφιχτά τα έντερα. Αν δεν χήσετε στα κάρβουνα, μπορείτε προσεκτικά να τραβήξετε τη σούβλα και να βάλετε το κοκορέτσι σε ταψί να ψηθεί στον φούρνο. Μην προσθέσετε νερό, γιατί "βγάζει" πολλά υγρά. Αλείφετε συχνά με λάδι ή βούτυρο.

Σερβίρετε σε πιατέλα με φύλλα μαρουλιού, ντομάκτα και μαϊντανό.

  
 
 
Joomla Templates: by JoomlaShack